BVKM: 50 jaar community’s bouwen!

15 december 1973: De geboorte van de BVKM – de oprichtingsvergadering.

Op zaterdag 15 december 1973 was de oprichtingsvergadering van de BVKM. Goh wat was ik de ochtend zenuwachtig, omdat het voor mij de 1e keer was dat ik van te voren niet wist of het ook allemaal zou lukken om tot de oprichting te komen. Na de vergadering voelde ik mij opgelucht maar vooral blij dat de opzet gelukt was en dat ik veel leden heb leren kennen.  Wat ik die middag een aantal keren gehoord hebt: lijkt net of ik in een spiegel kijk, zoveel kleine mensen heb ik nog nooit bij elkaar gezien.   Mijn ouders gingen mee voor ondersteuning en toen ik in Utrecht aanwezig was, samen met Sonja Volger en Gerrit Leurein, druppelden steeds meer mensen binnen. Zowel ouders en toekomstige leden. Aan het eind van de vergadering was de BVKM in wording en had ik vele leden leren kennen. Het was een bijzondere 1e vergadering. 

Na een gesprek met Prof. Dr. R. Steendijk van de Nederlandse Groeistichting kreeg ik het adres van Sonja Volger. Zij woonde in Koog aan de Zaan en ik in Uitgeest. Heel langzaam begon de pers (kranten en televisie – o.a. van twaalf tot twee van Hans van Willigenburg.) zich te melden en mede daardoor steeds meer (toekomstige) leden. 
Ook zijn er nog leden die 50 jaar lid zijn o.a. Christ Joosen en Marina Joosen-Petri, Renee de Huu, Angelique van Peppen, Tineke Anin(de Vos), Ton van Veen, Luda van de Werd. 

En nu 50 jaar later is dit de eerste aanzet na een mooi jubileumjaar en tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst (20 januari) volgt de definitieve aftrap. 

Een vereniging die nog steeds in beweging is en voor mij heel veel betekent maar vooral de vereniging waar ik vele vrienden heb leren kennen en hopelijk volgend jaar zal spreken.

Op 6 april 1974 was de oprichting van de BVKM notarieel officieel bekrachtigd

Nadere details over deze dag (6 april 2024) en de mogelijkheid om je aan te melden zal binnenkort worden gepubliceerd in het besloten deel van de BVKM website