Wie zijn wij

De Belangenvereniging van Kleine Mensen wenst te fungeren als hét platform van Nederland waar kleine mensen en direct betrokkenen kennis, ervaringen en vriendschappen met elkaar kunnen delen. Dit met als doel om kleine mensen te ondersteunen in het verwerven van een volwaardige en gelijkwaardige plek in de maatschappij. Hierbij neemt de Belangenvereniging van Kleine Mensen het voortouw om de verbinding te leggen tussen de maatschappelijke factoren en de genoemde kennisdeling. De participatie van kleine mensen in de samenleving wordt hierdoor positief versterkt.

Dit platform berust op belangrijke kernwaarden als: Vertellen, verbinden en versterken.

Wat is de Belangenvereniging van Kleine Mensen?

Belangenvereniging van Kleine mensen is een nationale non-profitorganisatie die ondersteuning en informatie biedt aan mensen van korte lengte en hun gezinnen. Korte gestalte wordt meestal veroorzaakt door een van de meer dan 200 medische aandoeningen die bekend staan als dwerggroei.

De Belangenvereniging van Kleine Mensen verwelkomt meer dan 200 vormen van dwerggroei. In Nederland zijn er ongeveer 3000 mensen met een groeistoornis. De vereniging heeft in 2019 meer dan 350 leden.

De Belangenvereniging van Kleine Mensen biedt sociale contacten, ouderlijke en medische ondersteuning en is actief op sportgebied. Onze leden variëren van pasgeborenen tot senioren, kleine mensen en mensen van gemiddelde lengte. Alle leden hebben een aantoonbare groeistoornis en zijn kleiner dan 155 cm.

Ontstaan van de Belangenvereniging van Kleine Mensen

De Belangenvereniging van Kleine Mensen is op 6 april 1974 opgericht door Lenie Voorn.

Wat doet de Belangenvereniging van Kleine Mensen?

De Belangenvereniging van Kleine Mensen biedt onder andere informatie over rechten op invaliditeit, medische kwesties, praktische zaken zoals kleding, aanpassingen en de vele stadia van het ouderschap van een kind met korte ledenmaten, van geboorte tot volwassene. Daarnaast organiseren wij uiteenlopende bijeenkomsten voor jong en oud.

De communicatie verloopt met name via ons kwartaalmagazine ‘De Vriendschap’, de digitale nieuwsbrief en de website. De Belangenvereniging van Kleine Mensen maakt het ook mogelijk om op gelijk en uitdagend niveau te kunnen sporten. Er worden regelmatig sportevenementen georganiseerd door de Sportcommissie.

De Belangenvereniging van Kleine mensen is een organisatie die volledig draait op vrijwilligers. Vaak hebben onze vrijwilligers zelf een groeistoornis, zijn zij een ouder/familielid van iemand met een groeistoornis of kennen zij iemand in hun omgeving. De Belangenvereniging van Kleine Mensen hecht er veel waarde aan om krachten te bundelen en middels een goede samenwerking vele doelen samen te bereiken.