Podcast DOCS: Alles wordt beter

Tessa Jonge Poerink is een lid van de BVKM en vertelt: Alles wordt beter, in de podcast.

Tessa Jonge Poerink heeft al sinds ze klein is één grote droom: Actrice worden. Dat is sowieso al een niet gemakkelijk te bewandelen pad, maar voor Tessa ligt dat allemaal misschien nog wel iets ingewikkelder. Tessa is namelijk geboren als klein mens en heeft de groeistoornis achondroplasie. Ze is 1,25 m. Maar dit hoeft allemaal geen probleem te zijn.

Ze is koppig, werkt keihard aan haar droom en wordt als eerste kleine mens ooit aangenomen op een Nederlandse toneelschool. Haar grote bewijsdrang naar de wereld zorgt ervoor dat ze ver komt. Als ze afstudeert, ligt de wereld aan haar voeten, ze heeft veel werk, toneel én film, zit al meteen aan tafel bij PAUW en alles lijkt haar voor de wind te gaan.

Tot ze een aantal jaar na haar afstuderen helemaal instort en voor het eerst beseft: ik ben klein en ik zal mijn hele leven ook nooit groot worden. Dat had ze haar hele leven ontkend. Stiekem had ze toch altijd de gedachte gehad: ‘Het wordt beter, het gaat wel veranderen, mensen gaan mij accepteren, ik word lang. Als ik daar, maar hard genoeg voor zou vechten, dan zou dat kunnen lukken.’ 

Beluister de podcast via onderstaande link:
https://www.nporadio1.nl/podcasts/docs/76453/94-alles-wordt-beter

Met grote dank aan: Tessa Jonge Poerink

Maker: Elène Zuidmeer
Montage: Doron Tempert
Eindredactie VPRO: Remy van den Brand
Advies: Joeri van Spijk
Productie: De VANDALEN
DOCS is de documentaire podcast van de publieke omroep onder eindredactie van NTR en VPRO.