Workshop Carmen Vukman

“Kijk mama, een lilliputter! Die is klein! Mama, wat is dat?” 

Een kleine greep uit het gewone leven van onze kleine mensen. ‘Ach, daar wen je aan’, zegt men weleens. Nee. Daar wen je nooit aan. 

Maar hoe kunnen we toch leren hiermee om te gaan en onszelf of onze kinderen te behoeden voor een negatief zelfbeeld doordat we klein zijn en ALTIJD reacties krijgen over onze lengte?  

In deze twee uur durende interactieve lezing voor ouders en BVKM leden vanaf 16 jaar leer je tools, tips en tricks om jezelf serieus te nemen en de vooroordelen van anderen naast je neer te leggen.  

De volgende vragen komen aan bod: 

 • Hoe ga je om met uitlachen en nawijzen?
 • Hoe ga ik om met mijn eigen machteloosheid (als ouder van mijn kind met dwerggroei)? 
 • Wat is de rol van broertjes en zusjes? 
 • Kan ik het voorkomen? 
 • Hoe accepteer ik de beperking van mijn kind? 

Een paar jaar geleden was deze lezing een groot succes: 

“Ik vind deze workshop onmisbaar voor alle ouders. Ik laat Riva (3) nu gewoon zelf zeggen dat ze geen baby is (of een ander kind terechtwijzen). Zonder jouw workshop had ik me er waarschijnlijk wel mee bemoeid terwijl ik nu denk: ‘ze redt zichzelf wel en ik blijf actief op mijn handen zitten…’” 

 • Beitske BVKM-ouder  

Aanvullend: na de zomer willen we ook starten met workshops voor kinderen zelf. We starten dan met de doelgroep van 6 tot 12 jaar.

Carmen Vukman

Drama Solution

Heb jij interesse in deze workshop?
Geef je dan op via onderstaand contactformulier en dan zie ik je graag op zaterdag 18 september tijdens het BVKM-weekend in Den Dolder.

  Ik neem op zaterdag 24 september deel aan de activiteiten:

  Ik neem deel aan:

  Ik neem deel met dit aantal personen