VACATURE: redactielid De Vriendschap

De Belangenvereniging van Kleine Mensen (BVKM) is op zoek naar een redactielid voor het magazine De Vriendschap, het verenigingsmagazine van de BVKM. De Vriendschap komt vier keer per jaar (elk kwartaal) uit en gaat naar alle leden en donateurs van de BVKM en organisaties. De Vriendschap is een magazine met persoonlijke verhalen, terugkerende columns en vaste rubrieken zoals ‘BVKM @Work’ en ‘#grootverhaal’.

Waar zijn we naar op zoek?

Als redactielid speel je een belangrijke rol bij het maken van De Vriendschap. Samen met de andere redactieleden ben je een sparringpartner voor de hoofdredacteur. Je vindt het leuk om op zoek te gaan naar leuke en inspirerende verhalen. Je bent op de hoogte van wat er speelt binnen onze vereniging. Met het magazine willen we graag informeren en inspireren! Je gaat dan ook op zoek naar verhalen die hieraan voldoen.

Wat houdt de functie in?
  • Je neemt deel aan de redactievergadering, die vier keer per jaar (elk kwartaal) plaatsvindt.
  • Je stemt de aangeleverde kopij af met de redactie.
  • Je durft kritisch te kijken naar verhalen, en te bepalen of deze geschikt zijn voor De Vriendschap.
  • Je brengt ideeën voor kopij ter tafel, tijdens de redactievergadering of in de groepsapp. Je behoud nauw contact met de mensen die schrijven voor De Vriendschap.
Wat vragen wij van jou?

Je bent geïnteresseerd in onze vereniging. Je bent nieuwsgierig naar verhalen en ervaringen die spelen binnen onze vereniging of samenleving. Je bent proactief in het leggen van contact met potentiële schrijvers voor De Vriendschap.

Hoeveel tijd kost jou dat?

Per editie gemiddeld zo’n 4 uur, verdeeld over zelf in te delen momenten.

  • De redactievergadering vindt één keer per kwartaal in de avonduren digitaal plaats.
  • Eén keer per jaar vindt er een jaarlijkse redactievergadering plaats waarbij je, samen met de redactie, vooruitkijkt naar het komende kalenderjaar.
Ben je geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en spreken bovengenoemde aspecten jou aan? Neem (vrijblijvend) contact op met de redactie van De Vriendschap. Stuur een e-mail naar redactie@bvkm.nl.


Hartelijke groet,
Redactie De Vriendschap