VACATURE: hoofdredacteur De Vriendschap

De Belangenvereniging van Kleine Mensen (BVKM) is op zoek naar een hoofdredacteur voor het magazine De Vriendschap, het verenigingsmagazine van de BVKM.
De Vriendschap komt vier keer per jaar (elk kwartaal) uit en gaat naar alle leden en donateurs van de BVKM en organisaties. De Vriendschap is een magazine met persoonlijke verhalen, terugkerende columns en vaste rubrieken zoals ‘BVKM @Work’ en ‘#grootverhaal’.

De Belangenvereniging van Kleine Mensen (BVKM) wil hét platform van Nederland zijn waar kleine mensen en direct betrokkenen kennis, ervaringen en vriendschappen met elkaar kunnen delen. Dit doen we zodat kleine mensen een volwaardige en gelijkwaardige plek in de maatschappij kunnen krijgen. Hierbij neemt de BVKM het voortouw om partijen – in het belang van kleine mensen – te betrekken en te beïnvloeden. Dit platform berust op onze kernwaarden vertellen, verbinden en versterken.

Waar zijn we naar op zoek?

Als hoofdredacteur stuur je de redactie van De Vriendschap aan bij het maken van vier edities per jaar (elk kwartaal). Als hoofdredacteur ben je een sparringpartner voor de redactieleden. Je bewaakt, samen met de redactie, de kwaliteit van De Vriendschap als het gaat om verhalen die herkenbaar zijn voor onze leden. Met het magazine willen we graag informeren en inspireren! Daarin neem je het voortouw door op de hoogte te blijven van wat er speelt binnen onze vereniging en samenleving.

Wat houdt de functie in?
 • Het voorbereiden en uitwerken van de agenda voor iedere redactievergadering.
 • Je bewaakt de kopijdatum. Je zorgt ervoor dat het bestuur, de commissies en werkgroepen op tijd hun kopij aanleveren.
 • Je maakt, voorafgaand aan de redactievergadering, een overzicht van binnengekomen kopij en deelt deze met de redactieleden.
 • Je beheert de mailbox van de redactie.
 • Je bent verantwoordelijk voor Google Drive. Je beheert daar de kopij en het beeldmateriaal. Voor aanvang van iedere redactievergadering zorg je dat de kopij toegankelijk is voor de andere redactieleden.
 • Je vormt een klankbord met de coördinator Communicatie.
 • Je hebt direct contact met de vormgever van De Vriendschap. Zodra je met de redactie de inhoud hebt vastgesteld zorg je dat alle geredigeerde kopij en beeldmateriaal toegankelijk is voor de ontwerper.
 • Als hoofdredacteur schrijf je iedere editie een redactioneel artikel.
 • Het maken van de jaarplanning. Aan het eind van het kalenderjaar maak je de planning voor het komende kalenderjaar. Daarin stel je de datums vast zoals kopijdatum, datum voor de redactievergadering en de verschijningsdatum van het magazine.
Wat vragen wij van jou?

Je bent geïnteresseerd in onze vereniging. Je bent nieuwsgierig naar verhalen en ervaringen die spelen binnen onze vereniging of samenleving. Je bent proactief in het leggen van contact met potentiële schrijvers voor De Vriendschap.

Hoeveel tijd kost jou dat?

Per editie gemiddeld zo’n 8 uur, verdeeld over zelf in te delen momenten. Het kaderoverleg en de algemene ledenvergadering zijn daarin niet meegerekend.

 • De redactievergadering vindt één keer per kwartaal in de avonduren digitaal plaats.
 • Eén keer per jaar vindt er een jaarlijkse redactievergadering plaats waarbij je vooruitkijkt naar het komende kalenderjaar.
 • Twee keer per jaar (mei en november) vindt er een kaderoverleg plaats waarbij je wordt geacht aanwezig te zijn. Eén keer per jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats.
Ben je geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en spreken bovengenoemde aspecten jou aan? Neem (vrijblijvend) contact op met de redactie van De Vriendschap. Stuur een e-mail naar redactie@bvkm.nl.


Hartelijke groet,
Redactie De Vriendschap