Sluit zoeken

Zoeken

U bevindt zich hier: BVKM > Nieuws

Nieuws

Jongeren
13 november 2017

studeren met een groeistoornis

Enig idee wat je mag verwachten als je gaat studeren met een groeistoornis? En belangrijker nog: weten zij bij de vervolgopleiding van je keuze eigenlijk wel wat het is om met een groeistoornis te studeren?
Algemeen
13 november 2017

Werken met een groeistoornis

Je wilt graag werken of je wilt je carrière bij je huidige baas een nieuwe wending geven. Je bent ervan overtuigd dat je het kunt maar je stuit, mogelijk vanwege je groeistoornis, op een muur van onbegrip.
Algemeen
25 oktober 2017

world dwarfism awareness day

Vandaag 25 oktober, kleine mensen en organisaties over de hele wereld die kleine mensen en hun families ondersteunen, steken hun handen in de lucht om internationaal dwarfism awareness Day te vieren. In alle landen worden kleine mensen geconfronteerd met sociale en fysieke belemmeringen die in de weg staan bij het maken van keuzes en krijgen van kansen. Op 25 oktober verenigen kleine mensen zich om bewustzijn en trots uit te dragen om die barrières te trotseren en voor ons recht op zelfbeschikking en onafhankelijkheid op te komen.
Algemeen
25 oktober 2017

voorzitter BVKM legt zijn taken neer

Op de komende algemene ledenvergadering zal Bas Visser zijn taak als voorzitter BVKM gaan neerleggen.
Algemeen
22 oktober 2017

Minimarkt actief op de website

Minimarkt is de plaats op de website van BVKM om allerlei spullen (te koop) aan te bieden of te vragen. Van fiets tot kleding en van (aangepaste) auto tot speelgoed. Voorwaarde is wel dat de spullen te maken hebben met klein zijn en/of gericht zijn op (ouders van) kleine mensen.
Algemeen
09 oktober 2017

Naheffing eigen risico bij doorlopende behandeling

Veel patiënten krijgen tot hun verbazing soms te maken met een naheffing van het eigen risico. Ze krijgen dan een rekening voor bijvoorbeeld 2016 terwijl de behandeling in 2017 heeft plaatsgevonden. Op Zorgwijzer staat een kennisdossier (inclusief begeleidende infographic) die uitlegt hoe het komt dat er bij een doorlopende behandeling een naheffing van het eigen risico van toepassing kan zijn
Algemeen
01 oktober 2017

Arie en de kleine mensen een nieuw tv-programma op Net 5

In Arie en de kleine mensen stapt presentator Arie Boomsma in de levens van mensen met een groeistoornis. Hun lengte varieert van 63 centimeter tot 1,38 meter. Spelen het klein zijn en de beperkingen een grote rol in het verwezenlijken van hun dromen? En hoe anders is hun leven dan dat van mensen met een normale lengte? Elke woensdagavond om 21:30 op Net5
Sport
01 oktober 2017

Nederlands elftal voor kleine mensen neemt het op tegen Duitsland

De Belangenvereniging voor Kleine Mensen (BVKM) heeft sport hoog op de agenda staan en daarom werd er een heuse interland georganiseerd tegen aartsrivaal Duitsland. Bij atletiekvereniging AV Pijnenburg in Soest werd voor het eerst een interland gespeeld op Nederlandse bodem.
Jongeren
21 augustus 2017

Jongerenweekend 2017

Na jaren wordt er weer een weekend georganiseerd speciaal voor jongeren binnen de BVKM. Het weekend zal gehouden worden op zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017.
Sport
12 augustus 2017

en meer medaillenieuws!

Had TeamNL al 2 gouden plakken weten te veroveren. Op de onderdelen, atletiek, zwemmen en bankdrukken zijn er nog eens 20 plakken aan toegevoegd!
Logo BVKM
Logo ABNI

© 2017 BVKM