Nieuws uit de regio: dubbelgesprek Judith en Ingrid

Vanaf begin dit jaar zijn wij, Judith den Engelsman en Ingrid Suvee, nieuwe regiocontactpersonen voor Zeeland en Noord-Brabant. Wij hebben het stokje overgenomen van Christ. Samen met Marina heeft hij dit vele jaren met liefde gedaan. Ze kennen echt iedereen, stuurden kaarten, belden regelmatig met alle leden en organiseerden leuke activiteiten. Dat maakt het voor ons niet gemakkelijk om het over te nemen. Daarom zijn we blij om dit samen te doen, zodat we ideeën en ervaringen kunnen delen.

Kan je jezelf voorstellen met een paar kenmerken:

Judith: Ik ben Judith den Engelsman, ben 39 jaar en woon samen met mijn twee dochters Maud van 11 jaar en Eva van 9 jaar in Oost-Souburg. Eva heeft net als ik achondroplasie.
Ingrid: En ik ben Ingrid Suvee, ben 58 jaar en woon samen met vriend Johan en onze twee katten in Etten-Leur. Ik heb multipele epyfisaire dysplasie (MED).

Wanneer ben je lid geworden van de vereniging?

Judith: Vlak na mijn geboorte zijn mijn ouders lid geworden van de vereniging. Als kind ben ik vaak bij bijeenkomsten geweest en sinds de geboorte van Eva ga ik weer naar regiodagen. 
Ingrid: Dat was in 2018. Ik heb toen samen met Mark een cursus gevolgd voor ervaringsdeskundig cliëntondersteuner. 

Wat is de leukste herinnering aan de vereniging?

Judith: Als kind de sinterklaasvieringen en nu als moeder de regiodagen voor kinderen tot 16 jaar in het zwembad in Made.
Ingrid: Het 45-jarig jubileum!! Ik vond het best spannend om er alleen naartoe te gaan. Dat was geheel ten onrechte; ik heb leuke gesprekken gevoerd en kennisgemaakt met diverse leden.

Wat zijn je plannen als regiocontactpersoon?

Judith: Ik hoop dat we samen enigszins op dezelfde wijze als Christ door kunnen gaan met regiodagen voor zowel jong als oud. 
Ingrid: Voorlopig zal het niet mogelijk zijn om bij elkaar te komen. Ik wil kijken of er belangstelling is voor een online meeting. Dat kan gaan over een bepaald onderwerp, maar lekker bijpraten kan natuurlijk ook. De komende weken ga ik ook wat leden bellen om verder kennis te maken. 

Tot slot: hoe kunnen mensen jullie bereiken?

Judith den Engelsman
Regiocontactpersoon Zeeland
sanjud@zeelandnet.nl

Ingrid Suvee
Regiocontactpersoon Noord-Brabant
ingrid.suvee@home.nl

Alle vragen en ideeën zijn welkom!