MEDIA OPROEP: deelnemers gezocht voor diverse programma’s

Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen

Beste leden,

BNN/VARA is opzoek naar deelnemers voor het programma “Ik Durf Het Bijna Niet Te Vragen”. In het programma krijgt de Nederlandse bevolking de gelegenheid om anoniem vragen te stellen aan onbegrepen of gemarginaliseerde groeperingen.

Nederlanders die vanwege hun uiterlijk of levensstijl dagelijks geconfronteerd worden met afkeuring door anderen of respectloos behandeld worden, krijgen nu de kans op de bevolking toe te spreken.

In iedere aflevering behandelen wij 1 onderwerp met ongeveer 8 sprekers. De essentie van het programma is relativering en respect.

BNN is voor de aflevering over ‘Kleine Mensen’ op zoek naar personen die hier openhartig over willen praten. Op deze manier kan hij/zij voorgoed afrekenen met de vooroordelen, vervelende opmerkingen of starende blikken.

Om een voorbeeld te geven hoe je het voor je kan zien, zijn hier twee linkjes naar afleveringen:

Trailer Australië:
https://www.youtube.com/watch?v=w58_e8B7Ebk
Aflevering NL:
https://www.npo3.nl/ik-durf-het-bijna-niet-te-vragen/BV_101391017

Mocht je interesse hebben om mee te doen, geef je dan op vóór 22 juli door een mail naar communicatie@bvkm.nl te sturen met je naam, leeftijd en eventuele vragen die je nog hebt.

DISCLAIMER: De BVKM is niet verantwoordelijk voor de uitzending of ander zaken.


The Dateables

BNN/VARA heeft al meerdere seizoenen gemaakt met het programma ‘The Dateables’ en voor het volgende seizoen zijn ze opzoek naar sprankelende deelnemers tussen de 18 en 35 jaar. In het programma worden mensen geportretteerd die leven met een stoornis, beperking, aandoening of ziekte en die op zoek zijn naar de liefde.

Ze zijn opzoek naar kleine mensen met sterke persoonlijkheden, die vol in het leven staan. Maar waarbij het in de liefde nog niet zo wil vlotten. Die mensen willen ze volgen en eventueel coachen in hun zoektocht.

Waar lopen ze tegenaan? Is er sprake van zaken die de liefde in praktisch opzicht belemmeren? Hoe ga je daar mee om? Krijg je te maken met vooroordelen? Hoe pak je dat aan als je op het vlak van de liefde misschien niet altijd even zelfverzekerd bent?

Het doel is om een realistisch en evenwichtig beeld te schetsen. Ze hopen zo ook vooroordelen en aannames over leven met een stoornis, ziekte, beperking of aandoening, die helaas nog steeds leven in onze maatschappij te ontkrachten. Daarnaast is het een mooie kans op nieuwe liefde!

Lijkt dit je een leuk avontuur om aan deel te nemen en ben jij tussen de 18 – 35 jaar, geef je dan op vóór 22 juli door een mail te sturen naar communicatie@bvkm.nl met je contactgegevens.

DISCLAIMER: De BVKM is niet verantwoordelijk voor de uitzending of ander zaken.


Nieuwe Revu

Hugo Verkley, journalist en schrijver van de ‘Nieuwe Revu’, is opzoek naar kleine mensen die het leuk vinden om hun verhaal te vertellen aan lezers. In zijn verhalen probeert hij de lezer inzicht te verschaffen in het leven van iemand anders met als doel meer begrip voor elkaar te krijgen.

Zo wilt hij het bijvoorbeeld hebben over:
Hoe is het om als klein mens door het leven te gaan? Hoe ziet het leven eruit? Waar loop je tegenaan? Word je gepest? Is het lastig om hetzelfde te bereiken als lange mensen of valt dat eigenlijk wel mee? Zijn er onverwachte dingen die kleine mensen beter kunnen dan lange mensen?

Graag zou hij drie mensen telefonisch willen spreken over dit onderwerp met diverse verhalen. Ben jij bijvoorbeeld iemand die uitblinkt in sport, een muzikant, heb je een passie voor je baan of ga je gewoon naar school. Daarnaast worden er ook nog foto’s gemaakt door een fotograaf bij het verhaal.

Op zijn site www.hugoverkley.nl kunt u een beeld krijgen van het soort verhalen dat ik hij schrijft.

Lijkt dit je een leuk om aan deel te nemen en wil jij je verhaal vertellen, geef je dan op vóór 22 juli door een mail te sturen naar communicatie@bvkm.nl met je contactgegevens.

DISCLAIMER: De BVKM is niet verantwoordelijk voor het artikel of ander zaken.


Bestuur BVKM