home  lidmaatschap  donateurschap  pers  english  colofon  contact

actualiteiten

28 juni 2016

Problemen met zorgverzekeraar of gemeente door onbekendheid met uw zeldzame aandoening?

Problemen met zorgverzekeraar of gemeente door onbekendheid met uw zeldzame aandoening? Laat het ons weten!

Op verzoek van het ministerie van VWS inventariseert de VSOP de mogelijke problemen die patienten met zeldzame of genetische aandoeningen of hun zorgverleners ondervinden bij zorgverzekeraars of gemeenten op het terrein van vergoedingen van medicatie, voedingsmiddelen, hulpmiddelen, voorzieningen etc.
lees hier verder >>>


24 juni 2016

Een Holland got talent weekend in Giethoorn <update>

In 1958 werd de Nederlandse komische speelfilm Fanfare gemaakt. Hij is geregisseerd door de legendarisch filmmaker Bert Haanstra. Deze film werd opgenomen in het dorp Giethoorn en behoort tot nu een van de mijlpalen uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Dit bracht Gerard Hilhorst op het idee om een BVKM-weekend te organiseren in deze plaats.
Het is een prachtig dorp en het is er sfeervol! In dit weekend is het de bedoeling om onze eigen talenten te laten zien in diverse activiteiten. Dit heeft Bert Haanstra ook laten zien in deze en andere films!

Met tevens een bezoek aan natuurgebied De Weerribben

Nu mogelijk om in te schrijven! Dit kan tot 15 juli a.s.!

Lees hier verder (alleen leden) >>>08 juni 2016

Seizoen 4 The Undateables komt er aan!

Zien mensen eerst jouw beperking en dan pas jou?

Heb je veel vrienden maar blijf je altijd in die irritante 'friendzone' hangen? Kortom; heb jij een beperking en ben je op zoek naar de liefde? Geef je dan nu op voor een nieuw seizoen van het BNN programma 'The Undateables'. We zijn op zoek naar vrijgezelle mensen met een beperking tussen de 18 en 40 jaar die open en eerlijk over hun leven en de liefde durven te praten.

Zijn wij op zoek naar jou? Meld je dan aan door een mail te sturen naar undateables@zodiaknederland.nl of bel 035 6773656.


02 juni 2016

uitgifte brochure botaandoening MED en SED

Het hebben van een zeldzame, vaak chronische aandoening betekent dat mensen in veel gevallen frequent contact hebben met (verschillende) zorgverleners gedurende een langere periode.
Medisch specialisten en huisartsen hebben daarbij hun eigen rol en mensen met een zeldzame aandoening hebben verschillende behoeften bij iedere zorgverlener. Een van de behoeften, van zowel patient als huisarts, is dat de huisarts bekend is met de betreffende
aandoening. Deze huisartsenbrochure voorziet in die behoefte.

Deze brochure is tot stand gekomen door een samenwerkingsverband tussen de Vereniging MED-SED, de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patientenorganisaties (VSOP) en het Nederlands Huisartsen Genootschap
(NHG).

U kunt de brochure downloaden middels bijgaande link.
belangenvereniging van kleine mensen