home  lidmaatschap  donateurschap  pers  english  colofon  contact

actualiteiten

07 februari 2016

Een 4 of 5 daagse BVKMvaartocht op een skutsje

In de afgelopen jaren zijn er al diverse leuke, mooie BVKMweekenden georganiseerd.

Maar dit jaar wil ik iets nieuws gaan doen.

Dit jaar zal de provincie Friesland veel in het nieuws komen, omdat de provinciestad Leeuwarden de culturele hoofdstad is van Europa.
Bij het horen daarvan, dacht ik wat zou het mooi zijn als we het Friese land eens gaan ontdekken, vanuit een skutsje.
Ik heb dit in verleden zelf ook gedaan met de organisatie Prego Zeilzwerven. Zij hebben een aantal skutsjes.

Met een van deze Friese boten kunnen we een 4 of 5 daagse boottocht maken door deze schitterende provincie. Misschien gaan we ook wel naar het friese eiland Terschelling.

Het BVKM weekend in 2016

Als ik dit ga organiseren voor de BVKM, dan wil ik graag weten of jij belangstelling hiervoor hebt en of je mee zou gaan, enz.

Het is de bedoeling om in de maand juni of september dit te organiseren. Echter moet je er wel rekening mee houden dat het volledige verblijf aan boord is.
Ik zal proberen om rekening te houden met toegankelijkheid. Je moet namelijk bedenken dat dit soort schepen daarop niet geheel op voorbereid zijn.

En je moet er ook rekening mee houden dat we gezamenlijk wonen, leven en slapen, enz.

Ik denk dat de totale kosten voor deze 4 of 5 daagse reis ongeveer 200 euro p.p. zullen zijn.

Tot slot: Geef een snelle reactie of je interesse hebt om mee te gaan, middels het bijgevoegde belangstellingsformulier. Hiervoor dient u in te loggen op het ledenweb.

Als er voldoende belangstelling is dan ga ik dit organiseren samen met Prego Zeilzwerven te Grou. Kijk voor meer info maar eens op hun site:
Prego Zeilzwerven
en wijzigingen voorbehouden.

Met vriendelijke groet,

gerard hilhorst31 januari 2016

foto's nieuwjaarsbijeenkomst 2016

Op 23 januari vond in Woerden de BVKM-nieuwjaarsbijeenkomst 2016 plaats. Heel veel BVKM-leden maakte van de gelegenheid gebruik om onder het genot van een hapje en een drankje weer met een ieder bij te praten.

Tevens werden de leden die 25 jaar of langer lid zijn van de vereniging in het zonnetje gezet d.m.v. het uitreiken van een mooie speld.

Foto's van de middag zijn te zien op het ledenweb.31 januari 2016

Even voorstellen...

Ik ben Piet Miedema en woon in Bolsward Friesland. Ben reeds 10 jaar BVKM lid en intussen genietend van mijn pensioen.
Verder doe ik nog iets aan vrijwilligerswerk.

Het bestuur heeft mij gevraagd of ik BVKM contactpersoon voor de noordelijke provincies wil zijn.
Heb er even over moeten nadenken,wat komt er zoal op je af,gaat mij dit wel lukken?

Onlangs heb ik contact met iemand gemaakt die lid wil worden en verteld dat we zaterdag L.L. 23 jan. in Woerden in Hotel De Markies samen komen en kennis met elkaar maken.

Zo snel kan het dus gaan. Voordat je het weet ben je al bezig met je taak.

Wil het proberen en met enige hulp er iets leuks van te maken wat mogelijk is. Contacten leggen om daaruit gaande samen iets te organiseren.

Woon je in een van de noordelijke provincies, heb je een leuk idee/tip, weet je een leuke plek om eens samen te komen, neem dan gerust contact met mij op.19 januari 2016

Schaatsvriendendag 28 februari a.s.

Het Fonds Gehandicapten Sport organiseert samen met de KPN een schaatsdag voor mensen met een beperking. Vanuit de BVKM zijn in de vorige jaren al meerdere sportievelingen daar naartoe geweest.

Het is een leuke, goed georganiseerde dag. Dit jaar zijn ze weer terug bij Flevonice. Via de link in de uitnodiging kan je je zelf aanmelden.

Wie weet treft de sportcommissie je daar!19 januari 2016

Ouders gezocht voor documentaire

Tuvalu Media wil graag in contact komen met gezinnen van kleine ouders. Op dit
moment werkt de televisieproducent aan een documentaire voor de publieke omroep over
bijzonder ouderschap.
In een studiosetting zullen een tiental ouderparen geinterviewd worden die ondanks een beperking of ziekte (erfelijk of niet) hebben gekozen om kinderen te nemen. Hoe hebben zij (en de kinderen) de opvoeding aangepakt en ervaren?

Ook zouden we graag met de kinderen spreken, dus het is fijn als zij in ieder geval tien jaar of ouder zijn.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Pieter van der Kruk, telefoon: 020 7630063.
Of via e-mail10 december 2015

Meldpunt herbeoordeling Wajong

Heb jij recht op een Wajong-uitkering en heb jij naar aanleiding van de veranderde regelgeving net een herbeoordeling achter de rug? Meld dan jouw ervaring hierover bij het speciaal opgestarte 'Wajong-meldpunt herbeoordeling' van de FNV. Met de uitkomst van het Wajong-meldpunt herbeoordelingen wil de FNV in kaart brengen hoe het UWV de herbeoordelingen uitvoert en hoe het UWV hulp biedt bij het vinden van werk.
belangenvereniging van kleine mensen